СБУ затримала на Луганщині бойовика терористичної організації «ЛНР» (відео)

Співробітники Служби безпеки України затримали на Луганщині бойовика одного з незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».

Як повідомляє прес-центр СБУ, уродженець міста Щастя Новоайдарського району Луганщини приєднався до так званої «народної міліції ЛНР» у 2015 році як розвідник і «дослужився» до командира розвідувального відділення. За інформацією СБ України бойовик вирішив в’їхати на підконтрольну українській владі територію для вирішення особистих питань.

Оперативники спецслужби «взяли» зловмисника під час спроби перетину лінії розмежування. Разом з ним був затриманий чоловік у формі працівника поліції без відповідних документів, який, за оперативними даними, мав допомогти терористу пройти через блокпости.

Бойовику терористичної організації «ЛНР» оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Другий затриманий буде переданий представникам органу досудового розслідування для визначення його процесуального статусу.

Слідчі дії тривають.