Суд відмовив «Газпрому» в задоволенні скарги у справі про сплату до бюджету України більше 171 млрд грн

Київський апеляційний господарський суд відмовив ПАТ “Газпром” у задоволенні чергової апеляційної скарги у справі про сплату до бюджету України більше 171 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє прес-центр Судової влади України.

“ПАТ „Газпром“ продовжує оскаржувати рішення та дії державного виконавця, у зв’язку з чим звернулося до суду з відповідною скаргою. Однак, ухвалою від 13.03.2018 у справі №910/18299/16 КАГС відмовив ПАТ „Газпром“ у задоволенні апеляційної скарги та залишив без змін ухвалу місцевого суду щодо механізму виконання судового рішення”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у 2017 році судом зобов’язано ПАТ “Газпром” виплатити до Державного бюджету України більше 171 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК “Нафтогаз України” щодо компенсації за недопоставлені “Газпромом” обсяги для транзиту. За рішенням Стокгольмського арбітражу, “Нафтогаз” домігся компенсації в сумі 4,63 млрд дол за недопостачання “Газпромом” узгоджених обсягів газу для транзиту.

Крім того, «Газпром» направив НАК «Нафтогаз України» офіційне повідомлення про початок процедури розірвання контрактів на поставку й транзит газу через Стокгольмський арбітраж.