Комітет Сенату США у закордонних справах у квітні розглядатиме кандидатуру Помпео на посаду держсекретаря

Комітет Сенату Сполучених Штатів Америки у закордонних справах у квітні розглядатиме кандидатуру директора Центрального розвідувального управління Майка Помпео на посаду державного секретаря США.

Про це йдеться у заяві голови комітету Боба Коркера щодо наміру президента США Дональда Трампа призначити Помпео держсекретарем США, розміщеній на його сайті, передає Уніан.

”Я вранці провів дуже хорошу розмову з директором Помпео та з нетерпінням очікую на зустріч з ним найближчим часом”, – повідомив Коркер.

”Як я довів до відома президента, комітет розгляне призначення Помпео якомога скоріше”, – додав він.

”Я також хочу подякувати Рексу Тіллерсону за його невтомну службу нашій країні на посаді державного секретаря. Ми мали дуже хороші робочі відносини і я бажаю йому усього найкращого в його майбутніх зусиллях”, – наголосив Коркер.

Окрім того, у його заяві сказано, що комітет Сенату США у закордонних справах очікує на проведення слухань щодо призначення Помпео в квітні. У січні 2017 року Помпео був затверджений на посаді директора ЦРУ шляхом голосування 66 голосів проти 32.

Нагадаємо, Трамп вирішив призначити директора ЦРУ Помпео новим державним секретарем США замість Рекса Тіллерсона.

Трамп пояснив, що відставка Тіллерсона пов`язана з розбіжностями у питаннях зовнішньої політики, і зокрема щодо ядерної угоди по Ірану.