16-18 березня Генконсульство Угорщини не рекомендує поїздки дипломатам до Закарпаття

Дипломати Угорщини не рекомендують поїздки до Закарпаття своїм громадянам упродовж 16-18 березня, особливо в міста Хуст та Ужгород.

Про це повідомляється на сайті Генконсульства Угорщини в Ужгороді.

“Через складну політичну і суспільну ситуацію у сфері безпеки, з метою уникнення можливих провокацій, з 16 по 18 березня 2018 р. ми не рекомендуємо їздити до Закарпаття угорським групам та індивідуальним мандрівникам, особливо у визначені міста (наприклад, до Хуста, Ужгорода), щоб у будь-якому випадку уникнути цього переходу в цей період”, – заявили у посольстві.

У дипломатичному відомстві також закликали угорців з цих же причин уникнути відвідування Верецького перевалу в зазначені дні.

15 березня у Закарпатті святкуватимуть 79-у річницю проголошення Карпатської України. Зокрема в  Ужгороді за участі керівників області о 9 годині відбудеться покладання квітів до пам’ятника Герою України, президенту Карпатської України Августину Волошину.

Голова Закарпатської ОДА Генадій Москаль припустив, що на річницю можуть відбуватися провокації ФСБ РФ. У зв’язку з цим він попросив направити до регіону додаткові сили правоохоронців.

4 лютого в Ужгороді в будівлю Закарпатської спілки угорців кинули пляшку із запальною сумішшю. У відповідь на це глава МЗС України засудив дії людей, які кинули “коктейль Молотова” у приміщення Спілки угорців.