Порошенко: РФ поставила на Донбас 700 танків

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія загалом поставила на окупований Донбас 700 танків, понад тисячу броньованих машин, тисячу артилерійських систем та 300 реактивних систем залпового вогню.

Про це він заявив під час виступу перед військовими ЗСУ на Луганщині.

«Всього на окупованих територіях українським військам протистоїть майже 700 танків, більше тисячі броньованих бойових машин, понад тисячі артилерійських систем і 300 реактивних систем залпового вогню – і вся ця армада поставлена Росією», – заявив президент.

Порошенко зазначив, що до складу двох «армійських корпусів» російсько-окупаційних військ на Донбасі входять 35,5 тисяч осіб.

«В даний момент до складу російсько-окупаційних військ на сході України входять два «армійські корпуси» з реальною штатною чисельністю в 35,5 тисяч осіб, які безпосередньо підпорядковані оперативному командуванню, створеному на базі 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил РФ», – зазначив президент.

За словами Порошенка, командні посади в цих корпусах на рівні командира взводу, роти, батальйону та бригад займають штатні кадрові російські офіцери.

Він зазначив, що найманців готують у російських навчальних центрах в окупованому Криму, Ростовській та Білгородській областях РФ.