Аукціони з продажу спецдозволів на надра будуть електронними

У Держгеонадра доопрацьовано і розроблено пілотний проект з впровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

У відомстві проведено робочу зустріч з представниками ProZorro.Sale, на якій обговорювалися ключові питання функціонування електронної системи з продажу спеціальних дозволів на користування надрами в режимі он-лайн.

«Дана система забезпечить максимальний рівень прозорості, відкритості та добросовісної конкуренції при продажу на аукціонах спеціальних дозволів на користування надрами, а також новий рівень якості обслуговування потенційних надрокористувачів, – зазначив т.в.о. глави відомства Олег Кирилюк.

Для участі в аукціоні претендентам треба буде: зайти на сайт Держгеонадра, зареєструватися в спеціальному розділі та внести грошову заставу. Система електронних торгів буде працювати в режимі реального часу для необмеженого кола осіб.

У режимі реального часу буде здійснюватися збір, візуалізація і зберігання інформації про об’єкти торгів, буде проводитися авторизація учасників торгів, а також надання, зіставлення і прийняття їхніх цінових пропозицій. Електронний формат зможе залучити максимальну кількість учасників. Будь-який користувач мережі Інтернет буде спостерігати за процесом користування надрами, які є власністю українського народу.