Франція відмовилася визнавати результати російських «виборів» у Криму

Міністерство закордонних справ Франції 18 березня у своєму комюніке повідомило, що Париж не визнає підсумків голосування на «виборах» президента Росії в Криму.

“Франція не визнає організацію голосування на виборах президента Росії в Криму сьогодні. Насильницька зміна кордонів суперечить міжнародному законодавству, зокрема і зобов’язанням, взятим на себе Російською Федерацією”, – йдеться в документі.

Наголошується, що через чотири роки після незаконної анексії Автономної республіки Крим та міста Севастополя, Франція залишається твердим прихильником відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Раніше президент України Петро Порошенко закликав світову громадськість не визнавати результати виборів президента Росії в анексованому Криму.

1 березня Верховна Рада закликала Радбез і Генасамблею ООН, ОБСЄ, Європейський Союз, НАТО, міжнародні організації, іноземні парламенти і уряди не визнавати легітимність російських виборів в Криму.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.