Папа Римський в пасхальному зверненні побажав миру Україні

Папа Римський Франциск в Світле Воскресіння Христове звернувся до пастви з традиційним посланням і благословенням “Urbi et Orbi” ( “Місту і Світу”), назвавши Великдень “святом нашого спасіння і Божої любові до нас” і побажавши Україні “плодів миру”.

Вийшовши опівдні (13.00 за київським часом) на балкон собору Святого Петра у Ватикані, прикрашеного квітами з нагоди Великодня, понтифік оголосив благу звістку про воскресіння Христа віруючим, що прийшли на площу. У своєму посланні він порівняв сина Божого з зерном, що впало в землю, яке зуміло прорости і принести в страждаючий від несправедливості і насильства світ надію та гідність.

“Сьогодні ми просимо плодів миру для всього світу, починаючи від улюбленої та скривавленої Сирії, населення якої виснажене війною, якій не видно кінця. Він побажав, щоб світло Воскреслого Христа просвітило сумління політичних та військових керівників, аби без зволікань покласти край війні та пошанувати гуманітарне право”, – сказав понтифік.

Папа Римський помолився і за інші країни Близького Сходу і Африки, особливо за Південний Судан, за народ Венесуели і примирення на Святій Землі.

«Плодів діалогу випрошуємо для Корейського півострова, аби переговори, що саме тривають, сприяли гармонії та примиренню регіону. Нехай же ті, на кому лежить безпосередня відповідальність, діють мудро та розсудливо задля сприяння добру корейського народу та збудування взаємин довіри в лоні міжнародної спільноти», – сказав Папа, додаючи:

«Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення».

На завершення пасхального послання Франциск відпустив гріхи присутніх на площі Святого Петра і всім тим, хто дивився пасхальну месу по телевізору, слухав по радіо або стежив за святковими богослужіннями в інтернеті.

“Радість і надія Воскреслого Христа дадуть розраду сім’ям, особливо літнім, які є цінною пам’яттю суспільства, і молодим, які представляють собою майбутнє Церкви і людства”, – сказав Папа Римський.

Традиційне послання і благословення “Urbi et Orbi” ( “Місту і Світу”) в неділю вранці передувала урочиста великодня меса, яка почалася в 11.00 год. за Києвом.