МЗС Польщі висловлює протест у зв’язку зі спаленням польського прапора

Міністерство закордонних справ Польщі викликало заступника посла України в Польщі, щоб висловити протест у зв’язку зі спаленням невідомими польського прапора перед посольством у Києві 2 квітня.

Про це повідомляє прес-служба польського МЗС. 

“Міністерство закордонних справ висловило обурення щодо демонстративної поведінки демонстрантів і відсутності належної відповіді з боку українських співробітників служби безпеки. Представник посольства України запевнив, що українська влада засудила цей ганебний вчинок, і поінформував про діяльність, яка проводиться компетентними службами, що повинно привести до швидкої рішучості та належного покарання її виконавців”, – йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував ситуацію у своєму мікроблозі в Twitter.

“Рішуче засуджую провокаційну акцію перед посольством Польщі в Києві. Це не що інше, як чергова провокація, підступний напад на нашу дружбу. Люди, які мають добре серце, ніколи не стануть глумитися над символом інших націй”, – написав він.

19 березня під посольством України у Варшаві націоналісти скандували гасла: “Шухевич – вбивця”, “Бандерівські вбивці” та тримали плакати з написами “Бандерівець не мій брат”, “StopAntipolonism, Defend the truth”.

Посольство України у Варшаві засудило маніфестацію польських націоналістів.