ХІІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця відбудеться 18-25 квітня у Києві

Із 18 до 25 квітня у Києві відбудеться ХІІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця. 

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.
Цього року в конкурсі візьмуть участь музиканти двох вікових категорій – групи «Горовиць-Дебют» (діти, які народились після 18 квітня 2004 року) та молодшої групи (які народились між 19 квітня 2003 р. та 19 квітня 2009 р.).
Прослуховування конкурсних виступів І-ІІ турів конкурсу відбудуться з 19 до 23 квітня у Великій залі Київського будинку вчених НАН України (вул. Володимирська, 45-А). Виступи учасників ІІІ туру та урочиста церемонія нагородження переможців триватимуть 24-25 квітня у Колонній залі ім. М.В. Лисенка Національної філармонії України (Володимирський узвіз, 2).
Як зазначають в КМДА, міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця – єдиний в Україні конкурс, який із 2004 року є членом Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC), що за своїм статусом прирівнюється до таких організацій як Олімпійський комітет, ФІФА, ЮНЕСКО, ВОЗ. Конкурс започаткований у 1995 році, вшановує пам’ять славетного, легендарного піаніста, який народився і отримав освіту в Києві. За роки існування у конкурсних змаганнях взяли участь понад 1200 молодих музикантів із 33 країн світу («Горовиць-Дебют», Молодша, Середня та Старша групи).
Окрім того, це єдиний вітчизняний конкурс, при якому з 1998 року існує «Школа виконавської майстерності» (із 2000 року – Міжнародна «Літня музична академія»). За ці роки 692 молодих музиканта з 18 країн світу отримали майстер-класи відомих музикантів-педагогів із Австралії, Білорусі, Великої Британії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Російської Федерації, США, Туреччини, Франції та України.