Порошенко: РНБО незабаром введе санкції проти російських олігархів

Найближчим часом Україна запровадить санкції щодо низки російських олігархів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко 10 квітня під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає телеканал “112 Україна”.

“Кілька днів тому я дав доручення СБУ, Кабінету міністрів і секретарю РНБО підготувати відповідний проект рішення, який найближчими днями буде винесено на засідання РНБО, санкції буде запроваджено”, – зазначив Порошенко.

Він додав, що санкції будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США.

“Безумовно, до відповідальності буде притягнуто і пана Дерипаску, й інших олігархів, які на сьогодні є ключовими учасниками російських процесів, зокрема і за активну роботу в Криму, постачання зброї ЗС РФ. Реакція України буде рішучою і швидкою”, – підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, США в п’ятницю, 6 квітня, ввели санкції проти низки російських бізнесменів і підконтрольних їм компаній, а також високопоставлених російських чиновників. На цьому тлі на торгах у РФ і за кордоном у понеділок спостерігається обвальне падіння котирувань цінних паперів багатьох російських компаній і банків, у тому числі тих, яких не торкнулося останнє посилення режиму санкції США. Також після введення санкцій в Росії обвалився рубль.