Андрій Павелко і Марина Порошенко вручили перші 200 квитків на фінал ЛЧ дітям з особливими потребами та дітям-переселенцям

12 квітня дружина Президента України Марина Порошенко разом із президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком презентували благодійний флешмоб #запросиособливогодруганафутбол, який присвячений проведенню фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок-2017/2018.

Поєдинок відбудеться 24 травня у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

За словами Марини Порошенко, для України велика честь приймати найпрестижніший футбольний турнір — фінал Ліги чемпіонів УЄФА-2018, адже це показник довіри до нашої держави з боку європейських партнерів: «Я впевнена, що Київ гідно зустріне фіналісток, а це можуть бути команди з Англії, Німеччини та Франції», — зазначила Перша леді.

Як відзначив Андрій Павелко, фінал Ліги чемпіонів в Києві — це позитивні враження, які асоціюватимуть нашу державу у різних куточках планети з якісною організацією яскравого футбольного свята. «Це чудова можливість надихнути дітей та юнацтво яскравим прикладом світових футбольних зірок», — підкреслив президент Федерації футболу України.

Також Андрій Павелко розповів, що розвиток жіночого футболу є одним з головних пріоритетів діяльності ФФУ. «Ми активно підтримуємо усі ініціативи, спрямовані на залучення у футбол дівчат, починаючи з раннього віку. Дні масового футболу, відкриті уроки футболу, Фестивалі чемпіонів, Кубок ЮНІСЕФ, турнір «EmPowerGirls» та інші змагання і спортивні заходи, 30-40% учасників яких — саме дівчата, дарують тисячам дітей і підлітків незабутні емоції, нових друзів і здоровий розвиток. Серйозну підтримку такі проекти надають і багатьом дітям-переселенцям з Криму і Донбасу, а також дітям, що опинилися у важких життєвих обставинах», — сказав президент ФФУ.

Для того, щоб українські діти мали можливість побачити красу справжнього європейського футболу, Фонд Порошенка разом із Федерацією футболу України започаткували благодійний флешмоб #запросиособливогодруганафутбол. Марина Порошенко та Андрій Павелко вручили під час заходу перші 200 благодійних квитків дітям з особливими освітніми потребами, дітям воїнів АТО, дітям-переселенцям зі Сходу України та Криму, а також юним талантам дитячо-юнацьких футбольних шкіл.

Також дружина Президента та керівник Федерації футболу України звернулися до усіх небайдужих громадян, до соціально активного бізнесу та до футбольних фанатів із проханням підтримати цей флешмоб, придбати квитки на фінал Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок та подарувати їх своїм особливим друзям.

Окрім квитків, діти отримали подарунки від Федерації футболу України та відвідали майстер-клас професійних футболісток на стадіоні навчально-тренувального комплексу імені Віктора Баннікова.