РНБО на наступному тижні введе санкції проти російських олігархів

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про плани розглянути питання введення аналогічних американським санкцій проти Російської Федерації.

За його словами, розгляд нових санкцій відбудеться на наступному тижні.

“На наступному тижні відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони, де будуть продовжені санкції, які існують сьогодні, проти Російської Федерації, і продубльовані санкції, які ввели Сполучені Штати та інші, європейські, країни”, – цитує Турчинова Інтерфакс-Україна.

Секретар Радбезу додав, що у питанні антиросійських санкцій подвійних стандартів бути не може, згадавши приклад Франції і Німеччини.

“Кілька прикладів, коли наші стратегічні партнери … незважаючи на офіційно прийняті санкції, обхідними шляхами продовжують не тільки співпрацювати з РФ. Це приклад Франції. Наступний приклад – Німеччина. Там працюють з Російською Федерацією в питаннях військово-технічного співробітництва, забезпечуючи їх фактично військовою технікою”, – заявив Турчинов.

Як повідомлялося, США 6 квітня, ввели санкції проти низки російських бізнесменів і підконтрольних їм компаній, а також високопоставлених російських чиновників. На цьому тлі на торгах у РФ і за кордоном у понеділок спостерігається обвальне падіння котирувань цінних паперів багатьох російських компаній і банків, у тому числі тих, яких не торкнулося останнє посилення режиму санкції США. Також після введення санкцій в Росії обвалився рубль.