Волкер: летальна зброя “закриє певні прогалини” в озброєнні України

Cпецпредставник Держдепартаменту США з питань переговорного процесу по Україні Курт Волкер вважає, що забезпечення української сторони летальною зброєю зі США з метою посилення її оборонних можливостей лише сприятиме врегулюванню.

Про це він заявив під час спеціального брифінгу в Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

“Україна мусить захищати себе, на власній території. Щодня відбуваються обстріли українських сил всередині країни”, – висловив свою позицію відносно постачань зброї в Україну Волкер.

Він також нагадав, що внаслідок обстрілів гинуть як військові, так і цивільні. За його словами, поставки озброєнь зі США спрямовані на те, щоб закрити певні прогалини в оборонних можливостях України. І це не має погіршити стану речей.

“Я думаю, більш потужні оборонні можливості в Україні допоможуть процесу переговорів в напрямку остаточного врегулювання”, – зауважив Волкер.

Він пояснив, що поставка оборонних озброєнь в Україну демонструє, що ціна для Росії за ескалацію конфлікту лише зростатиме далі.

“Ми сподіваємося, Росія зрозуміє, що це того не варте, що ескалація конфлікту – не той шлях, по якому треба йти далі. Замість цього ми маємо спробувати припинити конфлікт і забезпечити мир”, – наголосив представник Держдепартаменту США.