15 травня в Держдумі РФ пройде перше читання законопроекту про санкції Росії щодо США

Перше читання законопроекту про санкції Росії щодо США і “країн, що підтримують антиросійську політику”, пройде в Держдумі РФ 15 травня.

Про це в понеділок, 16 квітня, заявив спікер Держдуми В’ячеслав Володін, який також є одним з 327 авторів законопроекту, передає DW.com.
Він повідомив, що депутати обговорять документ з експертами, а “рішення, які будуть прийняті, будуть ухвалені дуже відповідально”.

Ілюстрація / REUTERS

Законопроект “Про заходи впливу (протидії) на недружні дії Сполучених Штатів Америки та (або) інших іноземних держав” було внесено в Держдуму 13 квітня. Він передбачає “заборону або обмеження” на роботу в Росії для громадян США та інших держав, які дотримуються такої ж політики, у тому числі висококваліфікованих фахівців.

Також пропонується призупинити міжнародне співробітництво РФ і російських підприємств зі США та іншими державами в авіабудуванні, ракетній галузі та атомній сфері.

Крім того, передбачені обмежувальні заходи, пов’язані із закупівлею IT-технологій зі США та інших країн. Планується обмежити ввезення в Росію із США алкогольної і тютюнової продукції, сільгосппродукції, сировини, медикаментів і харчових продуктів.

Російський уряд має розробити механізми заміщення цих товарів на ринку. Крім того, пропонується дозволити російським фірмам виробляти товари без дозволу правовласників в США та інших країнах.