Президент Еквадору дав своїм міністрам 10 днів на піймання вбивці журналістів

Президент Еквадору Ленін Морено дав вказівку міністрам, відповідальним за забезпечення безпеки країни, затримати протягом 10 днів Вальтера Патрісіо Арісале Вернасу, відомого також під псевдонімом “Гуачо”, якого підозрюють у вбивстві еквадорських журналістів.

Про це повідомило у вівторок агентство EFE.

“Міністри, відповідальні за розслідування, мають в своєму розпорядженні 10 днів, щоб завершити його. І будьте впевнені, що ми це зробимо!”, – заявив еквадорський лідер.

Як зазначає агентство, такий же термін Морено дав і самому злочинцеві для добровільної здачі владі. “Даємо 10 днів цьому нелюдському злочинцеві “Гуачо”, щоб він здався, в іншому випадку він буде супроводжувати наших дорогих братів, яких він убив, але, зрозуміло, в іншому напрямку”, – додав президент Еквадору.

27 березня стало відомо, що двоє журналістів еквадорської газети El Comercio і їх водій були викрадені, коли працювали над редакційним завданням недалеко від кордону з Колумбією. Інцидент стався в районі матах провінції Есмеральдас в північно-східній частині Еквадору. Зусилля влади щодо звільнення викрадених не увінчалися успіхом. У п’ятницю Морено повідомив, що троє співробітників ЗМІ були вбиті.