“Київенерго” розпочинає процес передачі майна “Київтеплоенерго”

Вже в наступний четвер, 26 квітня, закінчується дія договору між КМДА та “Київенерго”, який давав підприємству право на управління комунальним майном.

Про це повідомляє прес-служба “Київенерго“.

Уточнюється, що договір був укладений до 1 січня, однак Київрада прийняла рішення продовжити його до кінця опалювального сезону, щоб уникнути збоїв в подачі гарячої води та тепла городянам в період холодів. Після його завершення всі ресурси компанії перенаправляються на передачу комунального майна та переведення персоналу в нове підприємство – “Київтеплоенерго”.

“На даному етапі наша спільна з міською владою і менеджментом комунального підприємства завдання – зробити процес передачі комунального майна максимально прозорим і безболісним як для киян, так і для 7,5 тис. співробітників “Київенерго”, яким необхідно переоформити працевлаштування в новому комунальному підприємстві”, – підкреслив гендиректор “Київенерго” Олександр Фоменко.

Він також повідомив, що за період управління тепловим господарством міста “Київенерго” і основний акціонер підприємства ДТЕК сплатили до міського бюджету за використання комунального майна 375 млн гривень. Крім того, підприємство вклало в капітальні ремонти, реконструкції та модернізації 2,9 млрд гривень, з них 2 млрд. – за період з 2013 по 2017 роки, після того, як “Київенерго” включили до складу ДТЕК.

“За 7 років ми перевели майже 190 км магістральних і розподільчих теплових мереж в двотрубному вимірі, інвестувавши понад 560 млн гривень. В останні два роки інвестиційним пріоритетом компанії була установка теплових лічильників. Ми встановили 5,7 тис. приладів обліку теплоенергії на столичних будинках, загальний обсяг інвестицій склав майже 227 млн грн. Незважаючи на початковий скепсис городян, сьогодні економічна доцільність лічильників вже ні в кого не викликає сумнівів”, – підкреслив Фоменко.

Раніше Комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу звернулася до Верховної Ради України з проханням прискорити розгляд та прийняття проекту закону України “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України” для того, щоб прискорити процес отримання “Київтеплоенерго” необхідних ліцензій і дозволити новому підприємству використовувати старі тарифи “Київенерго” на період передачі майна.