СБУ затримало російського зловмисника, який шантажував підприємця з України

У Києві затримано громадянина Російської Федерації, який вимагав з підприємця 250 тис. доларів в обмін на нерозповсюдження компрометуючої інформації проти нього. 
Як повідомляється на сторінці Служби безпеки України у соціальній мережі Facebook, в операції із затримання зловмисника брали участь співробітники СБУ, Національної поліції та прокуратури.
«Правоохоронці встановили, що зловмисник переїхав до України на початку цього року. Через спільне коло друзів він познайомився зі столичним комерсантом та почав збирати інформацію про його бізнес та родину», – йдеться у повідомленні.
«Погрожуючи розповсюдженням особистої інформації про бізнесмена та його сім’ю, яка зможе зашкодити їхній репутації, чоловік вимагав 250 тисяч доларів США за «мовчання», – поінформували в СБУ.
Затримання зловмисника відбулося в одному із закладів громадського харчування у центрі Києва під час отримання «авансу» у розмірі 7 тис. доларів.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.