Фестиваль Chernihiv Fest відкрився у Чернігові

У Чернігові з нагоди відкриття туристичного сезону сьогодні урочисто відкрився фестиваль Chernihiv Fest.

Центральними локаціями фестивалю став древній Дитинець та Красна площа Чернігова.
На Дитинці біля Спасо-Преображенського собору розпочалася урочиста хода князівської дружини і князя Володимира, яких в історичному вбранні представили гості зі столиці – учасники історичної реконструкції із парку «Київська Русь». Історичну колону очолював Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. На площі він оголосив про урочисте відкриття фестивалю та туристичного сезону у Чернігові.
Щоправда, Атрошенко зауважив, що місто не встигає оновити всю туристичну інфраструктуру, «яка би була достойною нашого міста». Міський голова побажав гостям приємно провести у Чернігові час і мати бажання повертатися знову.
Сьогодні на Красній площі триває святкова програма. Глядачі мали змогу побачити історичну реконструкція зародження Чернігова. Зокрема, демонструвалися середньовічні бої у повному обладунку та «Богатирські забави» (бої на подушках і перетягування канату).
Також на площі тривають безкоштовні майстер-класи з приготування вареників від партнера фестивалю, щодо володіння середньовічною зброєю, виконання середньовічних танців.
22 квітня присвячене сімейному та дитячому відпочинку. Цього дня заплановані безкоштовний сімейний і дитячий квести («Дізнайся таємницю древнього Валу»,«Таємниці містичного Чернігова») анімаційна театралізована екскурсія, дитяча анімація та багато іншого. Крім того, організатори пропонують унікальний безкоштовний тур енергетичними місцями Чернігова.
Згідно з інформацією Чернігівської міської ради, фестиваль, що відкриває туристичний сезон у місті, розрахований на чернігівців та гостей міста, пропонує різні види розваг для всієї родини з акцентом на історичну унікальність Чернігова. Дрес-кодом усіх днів фестивалю є вишиванка.
У рамках Chernihiv Fest пройдуть кілька акцій – «Week-end за півціни» – проживання в готелі «Україна», хостелі Papa`s та Leo з 20 по 23 квітня зі знижкою 50%, «1 квиток на двох» – відвідування музеїв міста за 1 квиток на двох 21 та 22 квітня.