УПЛ: Олімпік – Карпати. Анонс

28 тур УПЛ. 14:00. Київ, “Динамо” ім В. Лобановського. Телетрансляція – канал “Футбол 1”. Головний арбітр – Денис Шурман.

Попередня зустріч Карпат і Олімпіка завершилася розгромною перемогою донеччан. З того часу львівська команда неабияк прогресує. Класу “левів” вистачає, щоб комфортно почуватися серед суперників по нижній частині турнірної таблиці. 3 поспіль перемоги над прямими конкурентами у боротьбі за виживання підняли Карпати над небезпечною зоною.

Олімпік навпаки розчаровує – 4-матчева безвиграшна серія з одним голом. Як наслідок – втрата лідерства у нижній шістці. Роману Санжару поки що не вдається побудувати нову боєздатну команду. До того ж, у клубі є неігрові проблеми – президент підозрює Еммерсона та Парцванію в нечесній грі.

У минулому турі, де Олімпік розписав нульову нічию з Олександрією, ці футболісти не потрапили до заявки. Навряд чи зіграють вони і сьогодні. Тренерський штаб “олімпійців” також не може розраховувати на Захарківа, Сондея та Брікнера, які мають проблеми зі здоров’ям.

Натомість у Карпат немає жодних втрат, повністю стабілізувалася ситуація в захисті – Сандохадзе відновився після травми, а Лобай відбув дискваліфікацію. Пара центрбеків, у порівнянні з попереднім туром, може зазнати змін, однак Федецький і Нестеров у переможному матчі зі Сталлю не дали приводів сумніватися у своїй надійності.

Загалом Карпати цілком можуть вважатися фаворитом сьогоднішнього протистояння. Поразка гостей стане сюрпризом, адже виникають великі сумніви, що оборона Олімпіка зможе впоратися з креативними гравцями львів’ян.

Орієнтовні склади

Олімпік: Махарадзе – Кулініч, Вакуленко, Очігава, Немчанінов – Вуковіч, Цимбалюк – Є.Пасіч, Кісіль, Г.Пасіч – Біленький.

Карпати: Шевченко – Мірошніченко, Федецький, Лобай, Гуцуляк – Вербний, Ербес – Мякушко, Ді Франко, Карраскаль – Швед.

Футбол 24