Глави МЗС Канади і Японії підписали угоду про військове співробітництво двох країн

Канада і Японія підписали угоду про постачання і взаємне обслуговування військової техніки між збройними силами двох держав.

Як повідомили в канадському МЗС, підписи під документом в суботу в Торонто поставили глави зовнішньополітичних відомств цих країн Христя Фріланд та Таро Коно.

“Ця угода зміцнить співпрацю між Збройними силами Канади та Силами самооборони Японії, а також дозволить двом країнам ефективно використовувати військову техніку один одного під час військових операцій і навчань в Канаді, Японії або в інших місцях”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Як наголошується, документ буде сприяти співробітництву двох держав при реагуванні на гуманітарні та кризові ситуації, а також при проведенні операцій з підтримки миру.

“Стабільність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні має важливе значення для безпеки та процвітання Канади. В цьому відношенні ми вважаємо Японію ключовим партнером”, – заявила Фріланд. Глава канадського МЗС додала, що підписаний документ “ще більше зміцнить співпрацю в області оборони між Канадою і Японією на благо стабільності і миру в регіоні”.