Китай вітає намір глави мінфіну США відвідати Пекін для торгових переговорів

Міністерство комерції КНР вітає намір міністра фінансів США Стівена Мнучіна здійснити візит в китайську столицю для проведення торгово-економічних переговорів.

Так офіційний представник відомства прокоментував цю інформацію в опублікованому в неділю на сайті відомства письмовій заяві.

“Китай отримав інформацію про те, що американська сторона має намір відвідати Пекін для проведення переговорів з торговельно-економічних питань. Китай вітає це”, – вказується в документі. Інші подробиці в заяві міністерства не вказуються.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін в суботу на прес конференції за підсумками весняної сесії керівних органів Міжнародного валютного фонду і Світового банку повідомив, що він розглядає можливість відправитися в Китай для обговорення торгових питань, що виникли між Пекіном і Вашингтоном. При цьому він відмовився уточнити можливі терміни передбачуваного візиту.

Адміністрація президента США Дональда Трампа оприлюднила 3 ​​квітня список продукції, що імпортується з Китаю, щодо якої міністерство торгівлі Сполучених Штатів має намір ввести додаткові 25%-ві мита. У відповідь Держрада КНР опублікував перелік американських товарів, на які можуть бути встановлені аналогічні збори. Вступ в силу відповідних заходів безпосередньо залежить від того, чи будуть США діяти відповідно до оголошеними намірами.