ЄК оштрафувала французького стільникового оператора Altice на € 125 млн

Єврокомісія (ЄК) наклала штраф в € 125 млн на французького стільникового оператора Altice за порушення норм ЄС щодо злиття компаній.

Про це йдеться в поширеній у вівторок в Брюсселі заяві ЄК.

“Група Altice завершила операцію з поглинання португальської компанії PT Portugal до отримання дозволу ЄК”, – йдеться в заяві. Відзначається, що Altice отримала право вето в раді директорів португальської компанії також як і “можливості рішучого впливу на визначення стратегії цієї компанії” до того, як всі аспекти угоди були перевірені ЄК на предмет відповідності європейським нормам по конкуренції та злиття підприємств.

“Altice порушила одночасно два зобов’язання: про повідомлення регулятора і про період очікування рішення регулятора для завершення угоди. Єврокомісія вважає ці порушення дуже серйозними, оскільки вони підривають функціонування самої системи контролю злиття компаній”, – йдеться в заяві.

Altice – друга за величиною телекомунікаційна компанія на французькому ринку. Головний офіс корпорації знаходиться в Нідерландах, її ринкова капіталізація становить € 13,7 млрд.