Російський суд переніс слухання у справі Сущенка на 27 квітня

Судове засідання, на якому захист подаватиме докази невинності журналіста Укрінформу Романа Сущенка, перенесено на п’ятницю, 27 квітня.

Про це Марк Фейгін розповів Укрінформу.

«Головна новина – судове засідання, на якому захист подаватиме докази невинності Романа Сущенка, перенесено на п’ятницю, 27 квітня. В даний час адвокат, якого я встиг ввести в справу, разом з Сущенком працює над уточненням опису наданих доказів. Але повторюся, інформацію по справі Сущенко, як і раніше даватиму я », – сказав він.

За словами Фейгіна, адвокат, якому він довіряє, відвідає Сущенка в суботу (якщо встигне пройти, оскільки це «короткий день»). І якщо подання доказів невинності і подача клопотань захисту встигне пройти під час засідання 27 квітня, то, ймовірно, 3-4 травня вже можуть пройти і дебати сторін.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред’явили обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.