Турчинов: Державні випробуванння ракетного комплексу «Вільха» відбулися успішно

Всі етапи державних випробувань ракетного комплексу «Вільха», які сьогодні завершилися на півдні Херсонської області, пройшли успішно.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, інформує прес-служба РНБО.

«На кожному з етапів перевірялися на відповідність різні параметри тактико-технічних характеристик ракет, зокрема, точність потрапляння у визначені цілі на максимальній та мінімальній дальностях, потужність та ефективність знищення цілі бойовою частиною ракети, одночасне враження цілей, розведених на велику відстань тощо», – розповів Турчинов.

Він зазначив, що згідно з рішенням Державної комісії, ракетний комплекс буде взято на озброєння, і вже цього року розпочнеться його серійне виробництво.

«Це великий спільний успіх українських вчених, конструкторів, виробничників та військових, які змогли реалізувати наймасштабнішу задачу у найкоротші терміни», – наголосив Турчинов.

Він розповів, що на випробуваннях був присутній президент України Петро Порошенко, військові керівники, експерти та військові аташе з 7 країн, які висловили зацікавленість у проведенні переговорів щодо придбання нової потужної української зброї.

«Незважаючи на велику зацікавленість наших іноземних партнерів, пріоритетом для нас є забезпечення ракетними комплексами наших Збройних сил», – зазначив секретар РНБО.

Турчинов також повідомив про продовження активної роботи над реалізацією національної ракетної програми, «серед пріоритетів якої, зокрема, створення для нашої армії нових потужних крилатих та зенітних керованих ракет».