Прокуратура АР Крим направила до суду обвинувальні акти проти екс-депутатів

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальні акти проти двох екс-депутатів із Криму за вчинення державної зради.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури АР Крим.

“Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального попереднього розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим та депутата Севастопольської міської ради, які обвинувачуються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в ході розслідування кримінального провадження отримані неспростовні докази того, що “в березні-квітні 2014 року депутати надавали допомогу та сприяли окупації Криму”.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.