Найбільшою популярністю в Україні користуються “євробляхи” Renault та Volkswagen

У першому кварталі поточного року на європейському ринку було реалізовано 4 171 628 нових автомобілів, а цей результат виявився кращим від торішнього на 0,7%.

На підставі звітних даних з продажу був складений ТОП-10 найбільш продаваних автомобілів в Європі, передає Ukr.Media.

Так, трійка лідерів за перший квартал 2018 року залишився незмінним і в неї, як і раніше увійшли Volkswagen Golf, Renault Clio і Volkswagen Polo.

У лідера рейтингу продажі склали 149 428 штук. У моделі Renault Clio продажі виявилися нижче рівня 100 тисяч од. і склали 94 070 штуки.

Третій результат у Volkswagen Polo – 89 490 проданих примірників. У першій п’ятірці найбільш продаваних авто на європейському ринку розташувалися Ford Fiesta (88 563 шт.) та Nissan Qashqai (84 570 авто).

Далі в списку опинились такі моделі як: Skoda Octavia – 78 259 од; Volkswagen Tiguan – 74 514 од .; Peugeot 208 – 69 669 од.; Ford Focus – 68 907 шт. і Citroen C3 – 64 993 од.

Варто відзначити, що в Україні готуються ввести каральні заходи для власників автомобілів на єврономерах, яких в країні вже, за словами нардепів, налічується 1,5 мільйони.

У Раді стверджують, що це вимушений хід, а водії єврономерів парирують, що в боргу не залишаться і почнуть організовувати протести.

Як розповіли в парламентському комітеті з питань податкової та митної політики, нещодавно депутати надали Об’єднанню власників авто на єврономерах витяги з практично підсумкового законопроекту, в яких мова йде про “батіг” для таких водіїв.

Поки йде обговорювання і до парламенту документ ще не поданий. У разі його прийняття українці зможуть по країні їздити на авто, зареєстрованому на іноземну компанію, до 10 днів. Якщо потрібно довше – доведеться показати документи, що підтверджують таку необхідність. А якщо людина, яка ввезла до україни машину, передасть її в користування комусь іншому або розбере на запчастини, то їй загрожує штраф 17 тисяч грн.

Відповідно збираються посилити контроль за єврономерами: поліція та фіскальна служба отримають доступ до бази прикордонників і фактично отримають право зупиняти таких водіїв і перевіряти терміни перебування машини в Україні. Для цього створять спеціальну електронну базу автомобілів, які в’їхали до України. Також депутати хочуть ввести обов’язкову реєстрацію машин, які в’їжджають до країни більш ніж на 30 днів. За перевищення термінів перебування в Україні вводяться нові штрафи – від 850 грн до 17 тис. грн, а якщо авто належить юрособі, то максимальний штраф може становити і 170 тис. грн.