НАЗК відправило справу Денисової в суд

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адміністративні протоколи щодо правопорушення з боку Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Про це повідомляє прес-служба організації.

“НАЗК на своєму засіданні прийняло рішення про направлення до суду протоколів про адміністративні правопорушення за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, складених стосовно Уповноваженого ВР України з прав людини Людмили Денісової”, – йдеться у повідомленні.

Так, Нацагентство встановило, що Денісова, будучи народним депутатом України VIII скликання, 15 березня 2018 року, вчинивши дії в умовах реального конфлікту інтересів, які полягали в безпосередній участі в обговоренні та в голосуванні на пленарному засіданні 8 сесії VIII скликання Верховної Ради щодо питання порядку денного про призначення вказаної особи на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені статтею 28 закону “Про запобігання корупції”.

“Відповідальність за таке правопорушення передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – зазначили у НАЗК.

У Нацагентстві також зауважили, що складення протоколу і направлення його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.