Пожежа на території колишнього сховища артилерійських боєприпасів поблизу Балаклії

Через пожежу на території колишнього сховища артилерійських боєприпасів поблизу Балаклії Харківської області поліція обмежила в’їзд до міста.

Про це повідомила прес-офіцер Балаклійського Відділу поліції Вікторія Люта.

“Ми випускаємо всіх, але не впускаємо нікого (крім бронемашин і техмашин). Деякі виключення для тих людей, які їдуть за родичами”,- йдеться у повідомленні.

В той же час, за словами Лютої,, евакуація в місті не оголошувалася.

За інформацією поліції Харківської області, через пожежу по тривозі було піднято весь особовий склад поліції Балаклійського району.

“Для перекриття доріг задіяно сили місцевої поліції, розставлено блокпости на під’їзді до військового містечка. Для забезпечення охорони порядку в цілодобовому режимі розроблено розрахунок сил і засобів”, – відзначили в поліції.

У той же час міська влада Балаклії через пожежу рекомендує жителям забрати дітей зі шкіл і дитячих садів

“Були планові підриви снарядів, тепер уже хаотичні підриви. Ми рекомендуємо забрати дітей зі шкіл і садочків, про всяк випадок, щоб вони були з батьками”, – відзначили в мерії Балаклії.

Раніше повідомлялося, що вдень 3 травня на військових складах у Балаклії Харківської області сталася пожежа. За даними в Міністерстві оборони України, під час виконання технічних робіт пожежний танк наїхав на невідомий вибуховий пристрій. Стався вибух, почалася пожежа, яка призвела до серії вибухів боєприпасів.

У той же час в Генеральному штабі зазначили, що на колишній технічній території 65 арсеналу в Балаклії загорілася трава. Там проводили роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, що не розірвалися внаслідок торішньої пожежі, почалась нова пожежа.

Наразі ведуться роботи з ліквідації пожежі на території арсеналу. Потерпілих немає.

Нагадаємо, що в березні 2017 року в Балаклії Харківської області спалахнула пожежа на складах боєприпасів, вибухівка стала детонувати. Була організована евакуація жителів з 7-кілометрової зони ураження (пізніше її розширили до 10 км). Над небезпечною зоною були заборонені польоти, обмежено рух на дорогах. СБУ кваліфікувала інцидент як диверсію.

Через півроку розслідування генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що був встановлений факт того, що з території Росії прибув безпілотник, який скинув термобаричні заряди, що стали причиною вибуху під Балаклією.