НАЗК знайшло брехню у декларації нардепа Журжія

Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило та направило до Національного антикорупційного бюро України обґрунтований висновок за результатами повної перевірки декларації за 2015 рік (виправленої), поданої народним депутатом Андрієм Журжієм.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Нацагентство встановило, що суб’єкт декларування подав недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму понад мільйон гривень.

«Народний депутат відобразив недостовірні відомості щодо нарахованого/отриманого доходу, одержаного ним у вигляді дивідендів та членом його сім’ї у вигляді зарплати, не відобразив дохід у вигляді соціальних виплат та інформацію про наявність корпоративних прав. Загалом за результатами повної перевірки декларації народного депутата було встановлено відображення в ній недостовірних відомостей на загальну суму понад 1 мільйон 200 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

В агентстві нагадують, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

«Затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування», – додали в НАЗК.