Суд знову арештував майно сина Авакова

Солом’янський суд Києва 4 травня наклав арешт на квартири, машиномісця та акції сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Результат пошуку зображень за запитом "аваков син"

Рішення ухвалив суддя Віктор Фомін. На ухвалу може бути подана апеляція.

Йдеться про три машиномісця і квартиру в Києві по вул.Протасів Яр, 8 , а також квартиру в Харкові по вул.Мироносицька,22. 43,7% акцій Авакова у ПрАТ «Інвестор» арештовані вперше.

Раніше, 17 квітня суддя Солом’янського суду Людмила Кізюн скасувала арешт квартир і машиномісць сина Авакова.

На думку судді, арешт був необгрунтований, бо детектив не довів ризики, що підозрюваний може відчужити це майно.

Нагадаємо, що восени 2017 року сину міністра МВС Олександру Авакову повідомили підозру в розтраті 14,5 млн грн бюджетних коштів. Суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За версією НАБУ, син Авакова переконав тодішнього заступника міністра Сергія Чеботаря закупити рюкзаки для МВС у фіктивної компанії.

У результаті відомство отримало товар низької якості.   У мережі інтернет були оприлюднені відеозаписи СБУ з кабінету Чеботаря, де він обговрював закупівлю рюкзаків з Олександром Аваковим.

5 квітня 2018 року Національне антикорупційне бюро повідомило про завершення розслідування «справи рюкзаків». Підозрюваним та їх захисникам відкрили доступ до матеріалів справи.

У справі, окрім сина Авакова, підозрюваними є екс-замміністра Сергій Чеботар і представник фірми-переможця закупівлі Володимир Литвин.