Саакашвілі у відеозверненні на велосипеді пообіцяв покінчити з феодалами в Грузії

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі розмістив на своїй сторінці в фейсбуці чергове відеозвернення до грузинських громадян, в якому обіцяє повернутися і покінчити “з феодалами”.

У відеозверненні, яке Саакашвілі записав з нагоди 14 річниці з дня повалення в Аджарської автономної республіки режиму Аслана Абашидзе, він стоїть на тлі каналу, тримаючи перед собою велосипед. Саакашвілі стверджує, що знаходиться в Амстердамі.

“Звичайно, я був би радий привітати вас, аджарці і всі громадяни Грузії, ні з вулиць Амстердама, а прямо в Батумі, де я був би на цьому велосипеді, але нічого, це час ще настане”, – заявив Саакашвілі.

Він пообіцяв повернутися до Грузії, щоб “покінчити з феодалами”, як це сталося, за його словами, 6 травня 2004 року в Аджарії. “Ми виведемо людей, повернемо темп розвитку туризму”, – пообіцяв він, зазначивши, що нинішній стан туристичної сфери в Аджарії він вважає неякісним.

“У мене великі плани. Я обов’язково скоро приїду”, – підкреслив він.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, Саакашвілі зустрівся в Амстердамі з грузинськими опозиціонерами.

Наприкінці липня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Міхеїла Саакашвілі, за повідомленнями, через свідоме подання неправдивих відомостей при набутті українського громадянства. Саакашвілі 10 вересня потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю.

У жовтні 2017 року Державна міграційна служба України заявляла, що є підстави для видворення з України Міхеїла Саакашвілі, і стверджувала, що Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу.

12 лютого Міхеїла Саакашвілі затримали в одному з ресторанів у центрі Києва, а згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що за процедурою реадмісії його повернули до Польщі – країни, звідки він у вересні 2017 року «прибув, порушуючи українське законодавство». Із Польщі Саакашвілі поїхав до Нідерландів.

Пізніше стало відомо, що Саакашвілі заборонили на три роки в’їзд до України.