Кримський суд засудив українського активіста Мовенка до двох років колонії

Чоловіка визнали винним у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності через коментар у соцмережі.

У понеділок, 7 травня, Гагарінський районний суд Севастополя засудив до двох років колонії загального режиму жителя Севостополя Ігоря Мовенка через коментар в соціальній мережі. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на прес-службу суду.

Результат пошуку зображень за запитом "Ігоря Мовенка"

Згідно з вироком український активіст засуджений за коментар в соцмережах на два роки, але не в колонії поселення, як інформували ЗМІ, а в колонії загального режиму.

Зазначається, що Мовенка визнали винним у публічних  закликах до здійснення екстремістської діяльності, вчинених з використанням мережі Інтернет.

Після відбуття основного покарання засуджений на 6 місяців позбавлений права на здійснення діяльності, пов’язаної з доступом до інформаційно-комунікаційних мереж.

“Суд” стверджує, що Мовенко, в соціальній мережі розмістив відкритий для загального доступу текстовий коментар, в якому нібито “закликав до вбивства в жорстокій формі представників кримської самооборони, членів російських політичних партій та інших осіб”.

Нагадаємо, раніше українському активістові Ігорю Мовенку у так званому управлінні ФСБ Севастополя вручили постанову про притягнення як звинуваченого у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності.