33 млн швейцарських франків знайшли на рахунках родичів Єфремова

У Швейцарії розсекретили рахунки родини колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова в розмірі 33 мільйонів швейцарських франків.

Про це свідчать документи, оприлюднені днями у реєстрі судових справ Швейцарії, які є у розпорядженні Deutsche Welle.

«За інформацією швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів, на пов`язані з провідним екс-«регіоналом» рахунки у Швейцарії, починаючи з 2006 року, надійшли 33 мільйони швейцарських франків», – йдеться у статті.

Видання зазначає, що гроші лежать на підконтрольних сину і невістці Єфремова рахунках низки компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів та Канади.

«Саме ці рахунки фігурують у кримінальній справі, відкритій проти Олександра Єфремова в Україні після втечі Віктора Януковича», – сказано у статті.

Видання зазначає, що син Єфремова Ігор, його дружина, які за повідомленнями українських ЗМІ проживають у Відні, а також підконтрольні їм компанії протягом декількох років судилися у Швейцарії, вимагаючи розморозити 33 мільйони франків, заблоковані з червня 2016 року. Але швейцарські судді відмовилися розморожувати рахунки.

Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, оприлюдненого у реєстрі судових рішень на початку травня, рахунки Єфремових будуть заблоковані доти, доки Україна не доведе у суді злочинне походження коштів, стверджує видання.