Турчинов ініціює санкції проти українських ЗМІ через трансляцію “параду” у “ДНР”

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до Служби безпеки України із проханням запровадити санкції проти українських ЗМІ, які транслювали “військовий парад” в окупованому Донецьку.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Адекватна протидія інформаційній агресії – необхідний та важливий елемент захисту нашої країни. Саме тому я звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію “святкування” окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку”, – повідомив Турчинов.

За його словами, у цьому випадку не йдеться про свободу слова.

“Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні”, – наголосив секретар РНБО.

Водночас він зазначив, що в Німеччині та Франції розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти щодо протидії інформаційному тероризму та інформаційним фейкам.

“Це відбувається у відповідь саме на російську інформаційну та пропагандистську агресію, яка загрожує вже всьому демократичному світові. Зважаючи, що Україна знаходиться на передовій у цій війні, нам необхідно негайно імплементувати їх напрацювання та досвід до українського законодавства”, – заявив Турчинов.

За даними ЗМІ, трансляцію заходів з ОРДО вело, зокрема, видання “Кореспондент”.