Україна закликала ООН виробити глобальну політику боротьби з фейками

У рамках роботи 40-ї сесії Комітету ООН з питань інформації 9 травня в штаб-квартирі ООН за ініціативи України відбулося обговорення феномену російської пропаганди та фейкових новин.

Під час дискусії наголошувалось, що ООН має посилити зусилля щодо боротьби з фейками і пропагандою, передає Постійне представництво України при ООН.

“Під час заходу було зазначено, що пропаганда та фейкові новини є елементами гібридної війни, яку веде Росія проти України та інших держав світу”, – зазначили в представництві.

Українська делегація наголосила, що за понад чотири роки протидії російській агресії українська сторона накопичила чималий досвід та розробила інструменти для боротьби із російською пропагандою і фейковими новинами.

“Як засвідчило засідання, цей досвід є цікавим для міжнародного співтовариства, адже Росія шляхом дезінформації намагається впливати на внутрішню ситуацію в різних куточках світу. У ході дискусії висловлювалися також думки про те, що ООН має посилити зусилля в контексті вироблення глобальної політики боротьби із фейками і пропагандою”, – йдеться в повідомленні представництва.