Еммануель Макрон отримав премію Карла Великого

У німецькому місті Ахен у четвер, 10 травня, відбулася церемонія вручення міжнародної премії Карла Великого президентові Франції Еммануелю Макрону.

Вона була присуджена йому як відзнака “визнання його бачення нової Європи й відтворення європейського проекту”, повідомляє DW.

Еммануель Макрон закликав європейців бути сильними

Під час церомонії Макрона привітала канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel). “Ти продукуєш ідеї та новими пропозиціями дав нове життя політичним європейським дебатам”, – зазначила вона.

На тлі загострення ситуації на Близькому Сході, Еммануель Макрон закликав європейців бути сильними. “Не будемо слабкими. Ми вирішили забезпечити мир і стабільність на Близькому Сході”, – сказав він, передає агенція dpa.

На урочистостях в Ахені також був присутній президент України Петро Порошенко. На полях церемонії вручення премії у четвер він провів зустріч з Анґелою Меркель та Еммануелем Макроном.

Як наголосила раніше Анґела Меркель, тристороння зустріч з Порошенком та Макроном в Ахені не є переговорами в “нормандському форматі”, оскільки президента Росії Володимира Путіна в Ахені не було.