На Луганщині СБУ затримала “депутата самопроголошеної республіки”

В Луганській області Служба безпеки України затримала так званого “депутата” самопроголошеної “Луганської народної республіки”.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що у 2014 році мешканець Хрустального на Луганщині приєднався до терористів, де його “обрали депутатом” так званої “народної ради”. Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник підтримував збройну агресію РФ проти України та сприяв терористичній діяльності незаконних збройних формувань, зокрема брав участь у фінансуванні деяких угруповань”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що так званий “депутат” планував прибути на підконтрольну українській владі територію для отримання пенсії від України. Співробітники СБУ затримали зловмисника на одному з пунктів пропуску під час перетину лінії розмежування.

Затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.