У партії Меркель закликали Євросоюз організувати саміт по Близькому Сходу

Голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген, що представляє Християнсько-демократичний союз, закликав ЄС організувати саміт по Близькому Сходу в світлі зростаючої напруженості в регіоні.

Про це він заявив в опублікованому в суботу інтерв’ю газеті Passauer Neue Presse.

“Європейська дипломатія і зовнішня політика затребувані зараз на найвищому рівні. Адже в кінцевому підсумку йдеться про наших власних інтересах, що стосуються безпеки та стабільності в Європі, які ми більше не можемо відокремити від політичної обстановки на Близькому Сході”, – сказав політик.

Як вважає Реттген, європейці, “біля дверей яких відбувається ескалація”, до сьогоднішнього дня продемонстрували “мало волі в тому, що стосується відповідальності і готовності при цьому піти на політичний ризик”.

Ситуація на Близькому Сході загострилася після заяви президента США Дональда Трампа про вихід Сполучених Штатів з ядерної угоди з Іраном, яка обмежувала ядерні розробки Тегерана в обмін на скасування санкцій Ради Безпеки ООН і односторонніх обмежувальних заходів, введених в свій час США і ЄС.