Ангелі Меркель вручена премія Ордена францисканців

В італійському місті Ассізі в церкві Святого Франциска відбулася церемонія вручення канцлеру Німеччини Ангелі Меркель (Angela Merkel) нагороди Ордена францисканців “Лампада світу”.

У Німеччині та Європі, Меркель “відзначилася внеском в процес примирення з метою мирного співіснування народів”, відзначив головний священик монастиря в Ассізі Мауро Гамбетта.

Нагороду канцлеру ФРН вручив президент Колумбії Хуан Мануель Сантос, нагороджений “Лампадою світу” в кінці 2016 року за “великий внесок у вирішення конфлікту між владою країни і бойовиками FARC”.

Ангела Меркель и Хуан Мануэль Сантос в Ассизи, 12 мая 2018 года

Після церемонії Меркель і Сантос провели двосторонні переговори, обговоривши ситуацію в Колумбії.

Виступаючи на церемонії, Меркель зазначила, що шлях до досягнення миру не залежить від віри або релігії і часто вимагає великих зусиль і терпіння. Канцлер висловила надію на те, що зможе “повернути Європі єдину душу”, для чого, за її словами, необхідно “дивитися поверх національних кордонів”. Меркель обіцяла, що, за прикладом Сантоса, поставить “Лампаду світу” на свій робочий стіл.

Довідка: “Лампада світу” символізує послання святого Франциска Ассизького “Господи, зроби мене знаряддям Твого миру … Там, де тьма – приносити світло”.

Раніше лауреатами нагороди Ордена францисканців стали екс-президент Польщі Лех Валенса, духовний лідер послідовників тибетського буддизму далай-лама, мати Тереза, екс-президент СРСР Михайло Горбачов і папа римський Франциск.