У найбільших навчаннях ЗС Канади “Кленова рішучість” задіють близько 6 тис. осіб

Близько шести тисяч військовослужбовців будуть задіяні в навчаннях “Кленова рішучість” (Exercise Maple Resolve), які є найбільшими щорічними маневрами Збройних сил (ЗС) Канади.

Про це йдеться в повідомленні канадського міністерства національної оборони, яке було поширене в п’ятницю.

У них також візьмуть участь 1,5 тис. військовослужбовців з США, Великої Британії, Австралії та Франції. Навчання проходитимуть в районі військової бази Уейнрайт (провінція Альберта) з 13 по 24 травня.

“Це найбільші військові навчання, які канадські Збройні сили проводять щороку, – йдеться в комюніке міноборони. – Вони дозволять солдатам канадської армії підвищити свої навички в обстановці, максимально наближеній до бойової”. Тут додали, що до маневрів також привернуть військовослужбовців з резерву ЗС Канади.

У 2017 році в цих маневрах взяли участь близько п’яти тисяч солдатів і офіцерів армій Канади, США, ВеликоїБританії, Австралії та Нової Зеландії. Тоді Сполучені Штати були представлені, зокрема, військовослужбовцями Національної гвардії, Корпусу морської піхоти і резерву США, а Канада задіяла в них механізовані бригади і авіаційні з’єднання.