Суддя у справі Штепи заявила про смс-погрози

Суддя Орджонікідзевського райсуду Харкова Олена Саркісян повідомила Вищу раду правосуддя (ВСП) і Генеральну прокуратуру про смс-повідомлення з погрозами, яке вона отримала напередодні підготовчого засідання у справі.

Текст повідомлення опубліковано на офіційному сайті Вищої ради правосуддя.

«5 травня 2018 року в 17:21 год. на мій мобільний телефон прийшло смс-повідомлення з невідомого номера телефону (…) такого змісту: “Ви будете судити (замість імені пробіл – ред)” передайте своїм суддям, що (замість імені пробіл – ред) не одна, за нею стоїть русскій мір, а у вас сім’ї », – йдеться в повідомленні.

У документі, оприлюдненому на сайті, ім’я обвинуваченої замінено великими пробілами, однак час, на яке було призначено підготовче засідання (7 травня, 14-00) і склад колегії (Попова, Горчакова, Саркісян) відповідають часу засідання і складу колегії у справі Нелі Штепи .

Підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов’янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі, призначене на 7 травня, не відбулося, оскільки одна із суддів колегії була у відпустці.

6 березня 2018 року апеляційний суд Харківської області вирішив направити матеріали справи щодо Штепи на розгляд до Орджонікідзевського райсуду міста.

Розгляд справи щодо Нелі Штепи з самого початку має розпочатися в п’ятий раз.