Консулу України в Гамбурзі подарували торт у вигляді книги “Майн Кампф” Гітлера

Звернення американських конгресменів до Держдепартаменту викликало бурю обурення в українському суспільстві.

Особливо різкою була реакція МЗС, яке назвало інформацію про зростання антисемітизму “інсинуаціями”.

Але не минуло і кількох днів, як антисемітський скандал накрив саме дипломатичне відомство. Консул України в Гамбурзі у своєму “Фейсбуці” постив антисемітські та ксенофобські висловлювання, а на день народження його колеги – не випадково – подарували йому торт у вигляді книги “Майн Кампф” Адольфа Гітлера.

Вся ця хвиля антисемітизму не випадкова. Це продукт багаторічного ігнорування проблеми на всіх рівнях: політиками, суспільством, правоохоронними органами. Але не тільки ігнорування, але і спроби штучно применшити проблему. Для цього залучаються навіть деякі єврейські діячі, щоб все виглядало максимально правдоподібно.

Остання заява єврейської організації ВААД, яка в кращих радянських традиціях звинуватила американських конгресменів у продажності і роботі на іноземну розвідку. Втім, гнійник прорвав і почав активно заливати все навколо, викликаючи обурення та подив у всьому світі.

Ще раніше увагу України на проблему звертали міжнародні єврейські організації – Всесвітній єврейський конгрес, Антидифамаційна ліга, Національна коаліція на підтримку євреїв Євразії, інші. Відповіді не було – політики не реагували, поліція справи не порушували.

Тільки після листа Конгресу антисемітські акти засудили президент Порошенко і міністр внутрішніх справ Аваков, було порушено кілька кримінальних справ.Хочу нагадати, що ще жодна людина в Україні не була засуджена за антисемітські злочини, а коли ми намагалися звернути увагу правоохоронців на явні порушення закону – нам відповідали, що складу злочину не знайдено.

Україна вже багато років відмовляється вступити в Міжнародний альянс пам’яті Голокосту. Це країна, де було знищено півтора мільйона євреїв. Точніше, відмовляються дві країни: Росія й Україна! За це відповідає МЗС. Що це, якщо не прояв антисемітських настроїв, що панують у міністерстві?

Україна повинна зробити серйозні висновки з того, що відбувається, інакше на неї чекають серйозні неприємні наслідки, і не тільки у вигляді міжнародних проблем, але і морального розкладання суспільства, яке завжди супроводжує найбільш яскравий прояв ненависті – антисемітизм.