Китайська мережа кав’ярень подасть в суд на Starbucks за “нечесну конкуренцію”

Китайська мережа кав’ярень Luckin Coffee збирається подати в суд на Starbucks за “несправедливу конкуренцію і монополізацію кавового сегмента в КНР, повідомило в середу Центральне телебачення Китаю.

“Starbucks часто чинить тиск на наших постачальників. У підсумку нам почали надходити повідомлення від партнерів про припинення постачань”, – наголошується в заяві Luckin Coffee. – “Подібні дії американської компанії позначаються на нашій роботі і порушують умови справедливої ринкової конкуренції, перешкоджаючи успішному розвитку кавового бізнесу КНР”.

У документі підкреслюється, що “переманювання” постачальників конкурентом за рахунок “ексклюзивних” умов контрактів негативно відбилося на постачання спеціалізованого обладнання, пакувальних матеріалів та сировини для виготовлення напоїв Luckin Coffee. “Ми направляємо офіційний позов в народні суди ряду міст. Сподіваємося, що в майбутньому Starbucks утримається від таких дій, як чинення тиску на постачальників і віримо, що ця компанія дозволить споживачеві КНР робити вибір в користь більшої різноманітності”, – йдеться в заяві.

Starbucks прийшла на китайський ринок майже 20 років тому і контролює понад 50% сегменту кав’ярень Китаю, які, як визнає Luckin Coffee, “багато чому навчилися у американської компанії”.