Канада закликала до проведення незалежного розслідування насильства в Газі

Канада стурбована насильством в секторі Газа, в результаті якого загинули і були поранені сотні людей, і закликає до незалежного розслідування інциденту.

Про це в середу заявив канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо.

“Канада шкодує і дуже стурбована насильством в секторі Газа, яке призвело до трагічної загибелі людей і незліченної кількості поранених, – йдеться в його заяві. – Необхідно встановити, що саме сталося в Газі. Канада закликає до негайного незалежного розслідування для ретельного вивчення фактів , в тому числі будь-яких провокацій, насильства і надмірне застосування сили”.

Прем’єр-міністр Канади додав, що Оттава готова допомогти міжнародному співтовариству в проведенні такого розслідування.

Крім того, Трюдо повідомив, що в ході зіткнень постраждав громадянин Канади – доктор Тарек Лубани, “який виявився серед поранених беззбройних людей”. Він додав, що Оттава зараз знаходиться в контакті з офіційними владою Ізраїлю з цього приводу і пообіцяв всебічну допомогу сім’ї потерпілого.

У понеділок в Єрусалимі пройшла урочиста церемонія відкриття посольства США, що призвело до різкого посилення масових протестів палестинців. У зіткненнях з ізраїльськими солдатами біля кордону сектора Газа було вбито понад 60 палестинців, ще близько 3 тис. отримали поранення.