Україна увійде в створювану Китаєм асоціацію з просування економічного співробітництва «Шовковий шлях»

Україна, разом із 20 іншими країнами, увійде в створювану Китаєм асоціацію з просування економічного співробітництва «Шовковий шлях», для запуску якої китайські фонди зібрали вже близько 300 млрд юанів або близько 46 млрд дол.

Про це на брифінгу в рамках інвестиційної сесії Київського економічного форуму «Україна-Китай: Новий Шовковий шлях» повідомив виконавчий віце-голова і генеральний секретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен.

«Ця асоціація буде офіційно створена, і церемонія відкриття відбудеться в червні цього року в Пекіні. Таким чином, ми зможемо поглибити нашу співпрацю, – сказав Мен. – Для цього проекту ми готові виділити дуже велику суму – 300 млрд юанів для того, щоб зосередити увагу підприємців на спільній співпраці».

Мен зазначив, що вже створено сайт «Один поїзд – один шлях», на якому розміщується вся інформація про учасників, підприємства та можливі спільні проекти з 21 країни-учасниці. Даний ресурс допоможе налагодити діалог між країнами і вирішувати економічні та політичні питання. Також планується проведення досліджень, конференцій і презентацій проектів для того, щоб учасники ділилися досвідом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.