Томас Грімм: організаторам договірних матчів не місце в українському футболі

Українська Прем’єр-Ліга співпрацюватиме з правоохоронними органами та Федерацією футболу України у розслідуванні можливих договірних матчів, про яке повідомили у Нацполіції, і докладе усіх зусиль задля збереження чесності та цілісності змагань найвищого рангу українського футболу.

Про це йдеться в заяві Президента УПЛ Томаса Грімма.

«Організаторам договірних матчів не місце в українському футболі. Наші вболівальники хочуть бачити чесну гру, в якій перемагають сильні команди, а не гроші. Тому ми робимо все можливе, щоб допомогти розслідуванню, яке проводять Національна поліція та інші правоохоронні органи. Об’єднавши зусилля з Федерацією футболу України, Комітетом з етики та чесної гри ФФУ та органами футбольного правосуддя, ми не допустимо, щоб дії кількох десятків зловмисників кинули тінь на улюблену гру мільйонів українців», — цитує Грімма прес-служба УПЛ.

Зазначається, що УПЛ збирає інформацію про звинувачення у договірних матчах, зокрема стосовно клубів УПЛ та клубів, які здобули або можуть здобути право на вихід до УПЛ на сезон 2018/19 років, і буде приймати рішення в межах своєї компетенції, виходячи з принципу нульової толерантності до корупції та договірних матчів.

Як повідомляло ІА Центр новин, Нацполіція виявила протиправну діяльність 35 футбольних клубів причетних до організації “замовних матчів”.