На Луганщині за матеріалами СБУ до 7 років засуджено організаторку антиукраїнського псевдореферендуму

За матеріалами СБУ до семи років позбавлення волі заочно засуджено керівника штабу незаконного «референдуму про державну самостійність ЛНР», організованого сепаратистами у Новоайдарському районі Луганщини у травні 2014 року.

Як повідомляє прес-центр СБУ, місцева мешканка очолила у районному центрі «штаб виборчої комісії», де разом з кількома спільниками провела фейковий захід: “в інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу вона також висловила підтримку політиці Кремля щодо України”.

“Після звільнення Новоайдара силами АТО «активістка» втекла до Росії, де й до сьогодні переховується від українського правосуддя. Новоайдарський районний суд визнав зловмисницю винною в умисному вчиненні дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб”, – повідомили у відомстві.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання злочинниці та приведення вироку до виконання.

Загалом у 2015-2018 роках у Луганській області слідчі СБУ завершили досудове розслідування та передали до судових органів обвинувальні матеріали стосовно 155 організаторів та активних учасників антиукраїнського «референдуму» 2014 року, посадових осіб політичного та силового блоків терористичної організації «ЛНР».