Апеляційний суд Києва залишив Рубана під вартою

Апеляційний суд Києва залишив керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана під вартою.

Про це повідомляє прес-служба суду.

«24 травня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваного Рубана на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 4 травня 2018 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС 2 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління Служби безпеки України та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Рубана строком до 2 липня 2018 року», – йдеться у повідомленні.

«За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського райсуду Києва від 4 травня залишено без змін, апеляційну скаргу, подану в інтересах підозрюваного Рубана, – без задоволення», – наголосили в суді.

Як відомо, Рубана 8 березня затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї. Він підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, Рубан разом із заарештованою народним депутатом Надією Савченко планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а вночі захопити будівлю Верховної Ради.