Конгрес США виділив ще $250 млн на летальну зброю для України

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект, згідно з яким Вашингтон у 2019 році має намір виділити 250 млн доларів на надання військової допомоги Україні та постачання оборонного озброєння.

Відповідну інформацію оприлюднено на сайті американського Конгресу.

За законопроект проголосували 351 конгресмен, проти – 66.

Аналогічна стаття витрат протягом кількох останніх років закладається в закон про фінансування і напрямки політики Міністерства оборони США.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.
Оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає надання Україні 350 мільйонів доларів оборонної допомоги, зокрема і можливість передачі летальної зброї.

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.